Διαδιακασία Εγγραφής

στείλτε μας email στο partnerhotels@grcycling.com

 • την ονομασία της επιχείρησή σας
 • το website σας
 • τουλάχιστον τέσσερις (4) φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης
 • ονόμα και τηλέφωνο επικοινωνίας

Συντομεύσεις / περιεχόμενα

 • Περιγραφή της υπηρεσίας
 • Όροι συνεργασίας
 • Τεχνικές πληροφορίες

Περιγραφή της υπηρεσίας

Τι είναι αυτή η υπηρεσία;

Οι πελάτες που επιθυμούν να ενοικιάσουν ποδήλατο, μπορούν πλέον μέσα από website σας, να ολοκληρώσουν την κράτησή τους. Στη συνέχεια η ομάδα των operations του GrCycling, ετοιμάζουν, παραδίδουν και συλλέγουν το ποδήλατο αντίστοιχα.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Σε όλους τους ξενοδόχους που επιθυμούν να στοχεύουν το ποδηλατικό κοινό. Σύμφωνα με γνωστές έρευνες ο ποδηλατικός τουρισμός είναι το κλειδί για την επέκταση της ξενοδοχειακής δραστηριότητας και του κύκλου εργασιών. Η χώρα μας προσφέρεται γι αυτό και είναι κάτι που επιβεβαιώνουν όλοι οι πελάτες / ποδηλάτες του GrCycling

Πως ακριβώς λειτουργεί;

Μέσα από το website, τα email ή τα social media της επιχείρησής σας, παρέχετε στους πελάτες σας έναν σύνδεσμο (URL) για τις υπηρεσίες ενοικίασης που προσφέρετε σαν GrCycling Partner Hotel. Πατώντας, οι χρήστες βλέπουν τη διαθεσιμότητα και τους τύπους των ποδηλάτων για τις ημερομηνίες που τους ενδιαφέρουν, επιλέγουν τα περιφερειακά τους και ολοκληρώνουν την πληρωμή τους. Στη συνέχεια οι μηχανικοί μας και οι οδηγοί μας φροντίζουν για την έγκαιρη παράδοση ή παραλαβή των ποδηλάτων. Το πληροφοριακό μας σύστημα ενημερώνει για όλα τα στάδια της παραγγελίας τόσο τον πελάτη όσο και την επιχείρησή σας.

Τι θα πρέπει να διαθέτει η επιχείρησή μου;

Το πιο απλό μοντέλο συνεργασίας είναι να υπάρχουν διαθέσιμα:

 • website, social media και να μπορείτε να στέλνετε email στους πελάτες ώστε να γνωρίζουν το νωρίτερο δυνατό την ύπαρξη της δυνατότητας ενοικίασης ποδηλάτου
 • έναν αποθηκευτικό χώρο όπου μπορούν τα ποδήλατα να αποθηκευτούν με ασφάλεια αλλά και ευκολία για τους πελάτες

Πέρα από αυτά, η επιχείρησή σας μπορεί να διαθέτει περισσότερες υπηρεσίες τους ποδηλάτες. Ενημερώστε το προσωπικό μας και θα φροντίσουμε να τα εντάξουμε όλα και να τις προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαφημίζεται η επιχείρησή μου;

Ναι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το GrCycling είναι το no. 1 website το οποίο ποδηλάτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται για να αναζητήσουν υλικό σχετικά με το πού θα ποδηλατήσουν, τι διαδρομές θα ακολουθήσουν και πως θα ενοικιάουν ποδήλατο. Όταν επιχείρησή σας καταχωρηθεί με επιτυχία στο σύστημά μας, συνδέεται με την ευρύτερη περιοχή σας. Συνεπώς, όσοι ποδηλάτες αποφασίζουν να περάσουν ή έστω, επιλεξουν την περιοχή σας για τις ποδηλατικές τους διακοπές, το σύστημά μας θα προτείνει εσάς σαν επιλογή διανυκτέρευσης.

Υπάρχει κάποιο κόστος για τη διαφήμιση;

Όχι. Η στοχευμένη αυτή προβολή της επιχείρησής σας γίνεται από εμάς δωρεάν. Είναι ενάντια στις αρχές να ζητούμε από τις επιχειρήσεις κάποιους είδους αντίτιμο, αν κάτι δεν έχει αποτέλεσμα. #αλεξ

Πώς βγάζει το GrCycling χρήματα;

Εξυπηρετώντας περισσότερους ποδηλάτες και βοηθώντας τους να ενοικιάσουν εύκολα τα ποδήλατά τους, είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε έσοδα και φροντίζουμε την ενθουσιώδης ομάδα μας και τις οικογένειές της. Όσο περισσότερες οι ενοικιάσεις, τόσο περισσότερα τα έσοδα για εμάς, όσο βέβαια και για εσάς. Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες.

Υπάρχει προμήθεια για εμένα;

Ναι. Με κάθε ενοικίαση που ολοκληρώνεται, ένα προσυμφωνημένο ποσοστό πιστώνεται αυτόματα στον λογαριασμό σας. Η εκκαθάριση συνήθως γίνεται σε μηνιαία βάση. Η διαδικασία θα απαιτήσει να συμπληρωθεί ένα ελάχιστο ποσό των €50 έτσι ώστε να χρειστούμε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό τραπεζικό λογαριασμό σας, αλλά και την έκδοση των ανάλογων παραστατικών.

Έχω ήδη ποδήλατα, τι κάνουμε;

Εξαιρετικά! Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, αφού η διαθεσιμότητα για τους πελάτες σας θα είναι πάντα υψηλή. Με το να εντάξουμε τον στόλο σας στο σύστημά μας, όχι μόνο τους δίνετε τη δυνατότητα να συνδυάσουν διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων, αλλά και έχετε περισσότερες πιθανότητες οι ποδηλάτες να προτιμήσουν τη διαμονή τους σε εσάς. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας για να ενοικιάζετε τα υπάρχοντα ποδήλατά σας, σε τρίτους, μη πελάτες (π.χ. επισκέπτες της περιοχής σας, η σε tour operators που χρησιμοποιούν το δίκτυό μας) επιτυγχάνοντας επιπλέον τζίρους. (Για την ένταξη των ποδηλάτων σας θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση για να τα καταγράψουμε)

Τι είναι το GrCycling;

Είμαστε ένα πρότυπο τουριστικό γραφείο που σκοπό έχει την προώθηση και την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα, μέσα από υπηρεσίες ποιότητας, με συστηματική χρήση των ψηφιακών μέσων (internet). Αναζητάμε συνεχώς ανθρώπους και συνεργάτες που βλέπουν την ευκαιρία και είναι διατεθειμένοι να συμπορευτούν μαζί μας.

Όροι Συνεργασίας

Υπηρεσίες ποιότητας προς τους ποδηλάτες

Ανεξάρτητα με το τύπο του καλύμματος που διαθέτετε, η υποστήριξη της ποδηλατικής κουλτούρας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς. Επιδοτούμε τις επιχειρήσεις που σέβονται τις ιδιαίτερες ανάγκες του ποδηλατικού κοινού και φροντίσουν για την άνετη φιλοξενία του.

Σωστό: να υπάρχει ένας χώρος που μπορουν οι ποδηλάτες να αφήσουν με ασφάλεια τα ποδήλατά τους
Λάθος: αδιαφορία για το που θα αποθηκευτούν τα ποδήλατα των πελατών αφού δεν είναι ιδιοκτησία της επιχείρησης

Έγκαιρη γνωστοποίηση της δυνατότητας ενοικίασης ποδηλάτου

Η καλύτερη πρακτική που έχουμε παρατηρήσει φέρνει αποτελέσματα, είναι να ενημερώνεται ο πελάτης το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώσει τις ποδηλατικές του διακοπές. Παράλληλα, η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα αποδοτική για το σύστημά μας, αφού υπολογίζει την καλύτερη δυνατή τιμή, αλλά και εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα του ποδηλάτου.

Συνεπώς αυτό που προτείνουμε είναι σε κάθε email ή επικοινωνία που διενεργείται με τον πελάτη να είναι εμφανές ότι του παρέχεται η υπηρεσία να ενοικιάσει ποδήλατο.

Σωστό: Στο confirmation της κράτησης (email) όπου τον ευχαριστείτε τους πελάτες για την κράτηση, τους ενημερώσετε για τη δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου δίνοντάς του το URL της επιχείρησης σας
Λάθος: Ενημερώνετε τους πελάτες κατά την άφιξη. Σε αυτή την περίπτωση το σύστημά μας μάλλον θα δώσει υψηλή τιμή ή δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει καθόλου, προκαλώντας δυσαρέσκεια απο την μεριά των πελατών.

Τοποθέτηση του widget στον ιστόχωρό σας

Σε εμφανές σημείο στο website σας θα πρέπει να τοποθετηθεί το widget που διευκολύνει τους επισκέπτες της σελίδας σας να διαλέξουν το ποδήλατο που επιθυμούν.

Σωστό: Στο μενού της σελίδας βρίσκεται το “Rent a Bicycle” όπου μέσα υπάρχει το widget καθώς επίσης και κείμενο από εσάς που να περιγράφει μερικά σημεία που μπορούν οι ποδηλάτες να επισκεφτούν.
Λάθος: Στο τέλος μιας σελίδας που αναφέρει τα πάντα για την περιοχή, εμφανίζεται το widget, δίχως καμία περιγραφή από εσάς.

Τεχνικές Πληροφορίες

Partner Hotel URL

booking.grcycling.com/Your_Hotel

δείγμα του συνδέσμου που θα χρησιμοποιείτε

Οταν ολοκληρωθούν διαδικασίες ενεργοποίησης του profile σας, θα έχετε στη διάθεσή σας έναν σύνδεσμο (URL) τον οποίο θα μπορείτε να το μοιραστείτε με τους πελάτες σας μέσα από τα email σας, τα social media και το website σας. Όταν οι πελάτες κάνουν click μπορούν να κλείσουν το ποδήλατο που επιθυμούν, επιλέγοντας τα αξεσουάρ που επιθυμούν, με την παράδοση στο χώρο της επιχείρησή σας να προεπιλεγμένη.

Web-Widget

Παρακάτω έχουμε ένα κομμάτι κώδικα για να τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας. Με αυτό τον τρόπο, χρήστες που επισκέπτονται την σελίδα σας στο internet μπορούν να ολοκληρώσουν την κράτησή του ποδηλάτου τους. Συμπληρώνουν απλά τις ημερομηνίες που επιθυμούν, το ύψος τους και πατώντας search εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης στην σελίδα μας πλέον.

Η χρήση και η προβολή του widget είναι κάτι που πρέπει να υλοποιήσετε έτσι ώστε να μπορεί η επιχείρηση να συμπεριληφθεί στην υπηρεσία GrCycling Partner Hotel.

Code

<iframe src="https://api.grcycling.com/iframe/YOURHOTEL"
  referrerpolicy="no-referrer"
  sandbox="allow-popups allow-scripts allow-top-navigation allow-same-origin"
  style="position: relative; max-width: 350px; height: 280px; border: 0; width: 100%;" scrolling="no">
  <a href="https://booking.grcycling.com/YOURHOTEL">Rent Your Bike</a>
</iframe>

προεπισκόπηση – αυτό είναι που θα βλέπουν οι χρήστες

Preview of the bike rentals widget of GrCycling Partner Hotel

Όταν η ομάδα μας σας ενημερώσει, αλλάζετε το YourHotel με τα στοιχεία που θα σας προμηθεύσουμε.

Θα χρειαστώ τεχνική βοήθεια;

Η ενημέρωση του website σας έτσι ώστε να συμπεριληφθεί το widget ενδέχεται να απαιτήσει την συμβολή του διαχειριστή της ιστοσελίδας σας. Αν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα που θα χρειαστείτε παραπάνω πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο partnerhotels@grcycling.com

Είναι ο κώδικας ασφαλής;

Ο παραπάνω κώδικας δεν επηρεάζει καθόλου την ταχύτητα ή την αξιοπιστία του website σας. Επιπλέον δεν χρησιμοποιείται κανένα είδος ηλεκτρονικής υπηρεσίας από τους διακομιστές σας (servers) όπως bandwidth ή χώρο αποθήκευσης, αφού όλα τα στοιχεία φορτώνονται από τα δικά μας μέσα.